lauantai 10. kesäkuuta 2017

Hillo-/Marmeladipullat

Laitan tähän itsetehdyistä Hillo-/Marmeladipullista ohjeta, jos joku on itsekin kiinnostunut lukemaan tai kokeilemaan uutta!

Pullat on tehty perustaikinasta eli pullataikinasta :                               


1 litra maitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
1 kanamuna
1 tl suolaa
2 dl sokeria
150 g voita/margariinia
11-12 dl vehnäjauhoja
raesokeria tai tomusokeri

Valitse oma mieleisesi Marmeladi tai Hillo 

Voitelua varten yksi kanamuna

- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva sekaan niin että se on sulannut. Sekoita mukaan kardemumma, suola, sulannut voi/margariini, kanamuna ja sokeria. Lisää pikku hiljaa hiukan vehnäjauhoja kerrallaan ja sekoita kunnolla, että ei jää paakkuja. Lisäile vehnäjauhoja niin kauan taikinaan, että se alkaa näyttää pullataikinanmassalta. Kun olet saannut taikinan valmiiksi, laita kulhon päälle liina ja siirrä mahdollisemman lämpöiseen paikkaan. Kun taikina on ollut 30 minuuttia lämpöisessä paikassa voit tarkistaa, että onko se kohonnut. Jos ei anna vielä 5 minuuttia lisää aikaa tai jos on voit valmistella itsellesi puhtaan työpöydän, johon levität hiukan vehnäjauhoja. Kaada taikina työtasolle ja vaivaa hiukan, että se on pyöreä. Jaa puoliksi taikina ja siirrä toinen taikinan puolikas odottamaan, joko työtasolle tai voit laittaa sen takaisin kulhoon, peitä liinalla ettei kuivahda. Kun sinulla on eka taikinan puolikas työpöydällä, vaiva pullataikinaa ja muodosta pitkon mallinen taikina. Aloita ottamaan pitkosta irti saman kokoisia paloja ja siirrä sivulle kunnes olet saannut kaikki pitkosta pilkottua. Pyöritä pullapaloista pyöreänmuotoisia ja laita leivinpaperin päälle. Kun olet saannut kaikki pyöritettyä pyöreiksi, ota toinen taikinanpuolikas ja tee samoin kuin ensimmäiselle.
Laita leivinpaperien olevien pullien päälle liina, jotta ne saa vielä hiukan kohota. Siisti työpöytääsi ja varaa valmiiksi yksi kanamuna, joka rikotaan suoraan lasiin ja suti. Ota yksi lasi ja yksi haarukka. Kun pullat on kohonneet hiukan, ota ensimmäinen pellillinen pullia käsittelyyn, kasta lasin pohja vehnäjauhoihin ja paina pullan keskelle u muotoinen kuvio, ota haarukka ja pistele u-muotoisen kuopan pohjalta reikiä, sillä autat että pulla kypsyy myös alhaalta päin kevyesti. Tee jokaiseen pullaan sama juttu ja valitse mieluisin hillo tai marmelaadi, jota laitat pullan keskelle. Voitele lopuksi ja paista 200-asteessa tasaisesti ruskeaksi. Tee samoin toiselle pellille ja odota, että eka pellillinen on valmis. Kun pullat ovat valmiita, ripottele joko tomusokeria tai raesokeria. Tarjoa kahvin kera!
Itse tein pullat Aprikoosimarmeladista ja Mansikkahillosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti